Betalinger
Fakturahåndtering
Sådan markerer du en faktura som betalt

Læs mere om, hvordan du markerer en faktura som betalt for at flytte den til fanen Betalte og fravælge betaling af fakturaen i Corpay One.

Mads avatar
Skrevet af Mads
Opdateret over en uge siden

Hvad gør "Markér som betalt"?

I Corpay One kan du markere en ubetalt faktura som betalt. Dette vil ændre fakturaens status til "Betalt" og flytte fakturaen til fanen Betalte, men der vil ikke blive foretaget nogen betaling af fakturaen.

Når en faktura først er markeret som betalt, kan der ikke længere foretages nogen betaling af fakturaen via Corpay One. Markér som betalt er dermed ikke det samme som Betal nu.

Hvorfor skal jeg markere et bilag som betalt?

Det kan være praktisk at markere en faktura som betalt, hvis fakturaen allerede er blevet betalt på anden vis, men hvis du alligevel ønsker at tilføje den til Corpay One for automatisk at synkronisere fakturaen og betalingen til din virksomheds ERP-system.

Følg trinene nedenfor for at markere en ubetalt faktura som betalt.

• NB! Hvis du markerer en faktura med status "Igangsat" som betalt, vil den allerede igangsatte betaling ikke blive stoppet. Fakturaens status vil stadigvæk ændres til "Betalt", og den vil blive flyttet til fanen Betalte, men hvis betalingen allerede er igangsat, kan dette ikke ændres.

Hvordan markerer jeg et bilag som betalt?

1. Find den pågældende ubetalte faktura under Bilagshåndtering, og klik på knappen Markér som betalt (ikke at forveksle med knappen Betal nu):

2. Du får nu mulighed for at vælge, om der skal synkroniseres betalingsdata til de integrationer, du har forbundet til Corpay One.

• Hvis du sætter flueben i boksen, vil der automatisk oprettes en betalingspostering i din integration med den forfaldsdato, som oprindeligt blev aflæst fra fakturaen.

• Hvis du ikke sætter flueben i boksen, vil der ikke oprettes nogen betalingspostering.

Klik på knappen Markér som betalt for endeligt at bekræfte, at fakturaen skal markeres som betalt:

3. Fakturaen kan nu findes under fanen Betalte, og der vil ikke foretages nogen automatisk betaling af fakturaen. Det vil desuden vises tydeligt på fakturaen, at den nu anses som betalt:

• Når du markerer en faktura som betalt, vil Corpay One automatisk vælge fakturaens forfaldsdato som betalingsdato. Denne betalingsdato vil både vises i Corpay One og på betalingsposteringer i enhver forbundet integration. Både betalingsdatoen og datoen, hvor fakturaen blev markeret som betalt, vises også i fakturaen aktivitetsoversigt under fanen Aktivitet: