Modtag fakturaer via EAN-nummer

I denne artikel beskriver vi, hvordan du kan modtage elektroniske fakturaer i Corpay One via din virksomheds EAN-nummer.

Mads avatar
Skrevet af Mads
Opdateret over en uge siden

Hvad er EAN?

EAN er en forkortelse for ”European Article Numbering” og dækker over et unikt nummer på 13 cifre. Hvert EAN-nummer er tilknyttet en bestemt virksomhed og bruges både til at fakturere private virksomheder og offentlige institutioner elektronisk. Elektronisk fakturering foregår i korte træk ved, at alle fakturadata sendes som en elektronisk fil. Ud fra denne fil kan der generes en læsbar faktura i PDF-format.

• I Danmark tildeles EAN-numre af organisationen GS1 Denmark, som du kan læse mere om her

Hvordan kan Corpay One modtage fakturaer via EAN?

Corpay One bruger den danske service Sproom til at forbinde din virksomheds EAN-nummer med Corpay One. På denne måde kan du modtage elektroniske fakturaer fra leverandører i Corpay One, der fakturerer din virksomhed via EAN. Du kan også modtage elektroniske fakturaer fra andre Sproom-kunder.

Når Corpay One modtager en elektronisk faktura via EAN, genererer Corpay One en læsbar PDF med alle fakturaens data. Denne faktura er tilgængelig i din virksomheds oversigt på samme måde som alle andre fakturaer i Corpay One, og fakturaens data bliver ligeledes synkroniseret via Corpay Ones integrationer på vanlig vis. Hvis leverandøren har vedhæftet et originalt bilag, så vil dette også være synligt sammen med den genererede faktura.

• Du kan læse mere om Sproom her.

Hvad skal jeg gøre for at kunne modtage fakturaer via EAN-nummer i Corpay One?

1. Opret en gratis Sproom-konto her, hvis din virksomhed ikke allerede har én.

2. Skriv til Corpay One på support@corpayone.com, og oplys, at du ønsker at tilknytte din virksomheds EAN-nummer til Corpay One.

3. Corpay One opretter nu forbindelse til dit EAN-nummer via Sproom.

4. Du modtager snarest herefter en email, hvori du skal godkende Corpay Ones adgang til dit EAN-nummer.

5. Når du har gjort dette, skal du klikke på knappen Forbind på siden for Corpay Ones integration til Sproom. Du kan komme til denne side her eller ved at gå til Indstillinger > Integrationer > Sproom fra din virksomheds Corpay One-konto.

6. Når du har gennemført den korte integrationsopsætning, er du klar til at modtage din virksomheds fakturaer via EAN-nummer i Corpay One.

Opsætningskrav

• Din virksomhed skal have et EAN-nummer for at kunne modtage fakturaer fra alle leverandører. Hvis din virksomhed ikke allerede har et EAN-nummer, kan du anskaffe ét hos GS1 her.

Læs mere

Hvilke typer fakturaer kan Corpay One modtage via EAN? Få overblikket her.