Betalingsmetoder
Krav til din Bank Connect-aftale

Corpay One kan opkoble konti i en lang række danske banker via bankernes fælles API-løsning Bank Connect. Lær hvordan i denne artikel.

Mads avatar
Skrevet af Mads
Opdateret over en uge siden

Corpay One understøtter opkobling af bankkonti i langt de fleste danske banker og sparekasser, så du kan betale fakturaer direkte fra din virksomheds bankkonto via Corpay One.

For en række banker foregår opkoblingen via de danske bankdatacentralers fælles API-løsning Bank Connect (herefter BC). I denne artikel gennemgår vi de specifikke trin og krav, som du skal være opmærksom på for, at Corpay One fungerer optimalt sammen med BC.

• TIP! Du er velkommen til at dele denne artikel med din bank for at sikre, at din BC-aftale bliver oprettet korrekt.

Hvordan opkobler jeg via Bank Connect?

For at opkoble din bankkonto til Corpay One via BC skal du gøre følgende:

1. Start opkoblingen af bankkontoen direkte i Corpay One. Dét kan du læse mere om her.

2. Opret en BC-aftale til Corpay One i din bank. Du skal tage fat i din bankrådgiver for at igangsætte dette.

3. Når du har oprettet en BC-aftale til Corpay One i din bank, skal du aktivere bankkontoen i Corpay One. Dét kan du læse mere om her.

4. Når bankkontoen er blevet aktiveret i Corpay One, er den klar til brug som betalingsmetode.

Dette skal du være opmærksom på!

For at kunne fungere optimalt sammen med Corpay One, skal din BC-aftale opfylde en række krav, som du skal sikre i samarbejde med din bank.

1. Aftalen skal være oprettet som host-to-host-aftale

Dette betyder i lægmandstermer, at betalinger igangsat fra Corpay One via BC ikke skal kræve manuel godkendelse i banken. Aftalen skal altså tillade, at betalinger igangsat fra Corpay One automatisk blive oprettet og gennemført i banken uden, at du skal godkende hver enkel betaling i banken.

Dette sikrer, at dine fakturaers status i Corpay One bliver korrekt opdateret, når en betaling er endeligt gennemført i banken.

• 💡 NB: Det kan lade sig gøre at bruge Corpay One og BC sammen uden en host-to-host-løsning, men vi anbefaler ikke dette, da det kan forhindre betalinger i at blive gennemført. Hvis du har spørgsmål til dette, så bedes du skrive til os på support@corpayone.com eller via chatten.

2. Banken skal sende daglige udtræk/cash management-rapporter til Corpay One

For at Corpay One kan blive korrekt opdateret om aktiviteter på din bankkonto, herunder gennemførte betalinger, så skal din BC-aftale sende daglige udtræk til Corpay One, som bekræfter, at en betaling er gennemført. Dette sikrer blandt andet, at fakturaer i Corpay One automatisk bliver opdateret fra Igangsat til Betalt.

Corpay One accepterer daglige udtræk i filformaterne CAMT.052, CAMT.53 og CAMT.054, så du kan frit vælge, hvilken type der skal inkluderes i aftalen. Dog understøtter alle banker ikke alle tre formater (læs mere om dette på Bank Connects hjemmeside). Din konto i Corpay One vil som udgangspunkt være konfigureret til CAMT.053-formatet, så du skal kontakte Corpay Ones supporthold, hvis du ønsker at bruge et andet format.

• 💡 NB: Vær opmærksom på, at hvis du også bruger BC til dit ERP-system - som fx e-conomic - så kan der være tilfælde, hvor ERP-systemet "snupper" de daglige udtræk fra Corpay One. Ofte vil ERP-systemer bruge udtræk i formatet CAMT.053, så hvis du sørger for, at din BC-aftale sender udtrækkene som CAMT.052 eller CAMT.054, burde du være på den sikre side.