Medarbejderudlæg
Sådan bruger du Corpay One til medarbejderudlæg

I Corpay One kan du og dine medarbejdere nemt klare registrering og betaling af medarbejderudlæg. Lær mere i denne artikel.

Mads avatar
Skrevet af Mads
Opdateret over en uge siden

Hvad er et medarbejderudlæg?

Når en medarbejder i virksomheden betaler en arbejdsrelateret udgift af egen lomme, er dette et udlæg. Dét kan for eksempel være måltider på arbejdsture eller inventar til kontoret. I disse tilfælde skylder virksomheden den enkelte medarbejder pengene, som medarbejderen har lagt ud. Og det er her, Corpay Ones funktion til medarbejderudlæg kommer ind i billedet.

Hvordan fungerer medarbejderudlæg i Corpay One?

I Corpay One kan medarbejdere nemt oprette udlægsrapporter og løbende tilføje kvitteringer for deres udlæg og tilhørende bilag. Dette foregår i medarbejderens eget udlægsområde i Corpay One under Værktøjer > Mine udlæg i sidemenuen til venstre.

Når medarbejderen ønsker det, kan de lukke og indsende en udlægsrapport, hvorefter den vil dukke op under Bilagshåndtering som en faktura og blive godkendt og betalt som enhver anden faktura. På denne måde bliver medarbejderen betalt på samme måde, som andre leverandører bliver betalt via Corpay One.

Hvis medarbejderen har tilføjet flere udlæg til rapporten, vil den endelig faktura i indeholde tilsvarende antal linjer og beløb (læs mere om linjekontering her). Dét betyder altså, at beløbet og kategorien for hvert udlæg vil stå som individuelle linjer i samme faktura under Bilagshåndtering. Tilsvarende vil der i virksomhedens ERP-system blive oprettet en fakturapostering for hver linje og en samlet betalingspostering, når udlægsrapporten er blevet betalt.

💡 OBS!

• Fakturaen for en udlægsrapport vil automatisk få forfaldsdato svarende til den dato, som medarbejderen indsender rapporten.

• Medarbejderudlæg kan for øjeblikket kun tilføjes i DKK. Vi arbejder på at gøre det muligt at tilføje medarbejderudlæg i andre valuta.

Sådan tilføjer du medarbejderudlæg i Corpay One

I Corpay Ones web-app:

1. Klik først på Værktøjer > Mine udlæg i menuen til venstre. Første gang du tilgår denne side, vil du blive bedt om at indtaste dine bankkontooplysninger. Disse oplysninger bruger din virksomhed til at betale dig for dine udlæg:

Hvis du allerede har indtastet disse under Min Profil > Udlægskonto, vil du i stedet blive taget direkte til din udlægsoversigt. Her skal du oprette en udlægsrapport til dine udlæg. Du kan enten klikke på Opret Ny Udlægsrapport oppe i højre hjørne eller klikke på en eksisterende udlægsrapport:

2. Du skal nu give udlægsrapporten et navn, og dernæst klikke Opret for at fortsætte:

3. Du vil nu automatisk blive sendt til udlægsrapporten (som også kan tilgås fra din oversigt under Værktøjer > Mine udlæg). Det næste du skal gøre er at tilføje kvitteringer for dine udlæg til rapporten. Dét gør du ved at klikke på Tilføj Udlæg:

• En udlægsrapport kan enten være åben eller lukket alt efter, om den er blevet indsendt eller ej. Det er angivet oppe i højre hjørne, om rapporten er åben eller lukket.

4. Du skal nu finde kvitteringen for dit udlæg på din computer. Når du har fundet den og tilføjet den til udlægsrapporten, vil den blive analyseret af Corpay One som ethvert andet bilag og vises i oversigten i udlægsrapporten (som du også kender det fra siden Bilagshåndtering). Her kan du eventuelt vælge en kategori eller afdeling for kvitteringen og tilføje en note:

• Ved at klikke på de tre prikker oppe i det højre hjørne af kvitteringen får du mulighed for at opdele beløbet i flere linjer, flytte kvitteringen til Bilagshåndtering (dvs. konvertere den til en regulær kvittering) eller slette den helt.

• Administratorer på virksomheden kan vælge, om medarbejderudlæg skal have valgt en kategori, før de kan indsendes. Dette kan vælges under Indstillinger > Værktøjer > Medarbejderudlæg.

5. Når alle udlæg er blevet oprettet i udlægsrapporten, og du ønsker at blive betalt for udlæggene, skal du insende rapporten, så der oprettes en samlet faktura for rapporten under Bilagshåndtering. Dét gør du ved at klikke på Indsend rapport oppe i højre hjørne af siden:

Dette åbner et vindue, som viser et overblik over rapportens indhold, og hvor du kan vælge at tilføje en note til fakturaen til virksomheden.
Klik på Godkend og indsend udlægsrapport for at fortsætte:

6. Du vil nu se en bekræftelse på, at rapporten er indsendt:

Herefter vil den være synlig som en faktura under Bilagshåndtering, hvor den vil afvente godkendelse som enhver anden faktura. Fakturaens forfaldsdato vil automatisk være sat til den dato, hvor udlægsrapporten er indsendt:

• Læs mere om, hvilke andre muligheder du har for at indstille dine udlæg og rapporter her.

• Når en medarbejder indsender en udlægsrapport, oprettes medarbejderen automatisk som leverandør under Bilagshåndtering > Leverandører.

Mobil:

💡 For at kunne tilføje medarbejderudlæg på din mobil, skal du først have tilføjet dine kontooplysninger under Min Profil > Udlægskonto i Corpay Ones web-app.

1. Åbn sidemenuen, og klik på Mine udlæg:

2. Du vil nu blive taget til oversigten over dine udlæg. Oversigten vil naturligvis være tom, hvis du ingen udlægsrapporter har. Klik Opret Ny Udlægsrapport for at oprette en ny rapport til dine udlæg, eller vælg en eksisterende udlægsrapport at tilføje dit udlæg til:

3. Du skal nu indtaste en række oplysninger for udlægsrapporten. Giv den et navn, og vælg, hvilken valuta dine udlæg har. Hvis du slår Permanent rapport til, vil rapporten forblive åben, selvom du indsender den. Ellers vil rapporten automatisk blive lukket helt, når du indsender den.

Klik på Opret udlægsrapport for at fortsætte:

4. Du vil nu blive taget til selve udlægsrapporten, hvorfra du kan tilføje nye udlæg. Her kan du også se eksisterende udlæg og det samlede beløb i rapporten.

Klik på kameraikonet for at tilføje et udlæg. Dette vil åbne kameraet på din telefon, så du hurtigt kan tage et billede af kvitteringen for udlægget:

5. Når du har taget et bilede af kvitteringen, vil du blive bedt om at vælge en kategori* (udgiftskonto) for udlægget. Du kan også vælge en afdeling og indtaste en note. Du vil herefter blive sendt videre til udlægsrapporten, mens kvitteringen bliver analyseret af Corpay One:

* Administratorer på virksomheden kan vælge, om medarbejderudlæg skal have valgt en kategori, før de kan indsendes. Dette kan vælges under Indstillinger > Avanceret > Medarbejderudlæg i Corpay Ones web-app.

6. Du kan nu se udlægget i udlægsrapporten og kan frit tilføje så mange udlæg, du ønsker ved at klikke på kameraikonet. Når du ønsker at indsende rapporten for at blive betalt, skal du klikke på Indsend rapport i øvre højre hjørne:

7. Du skal nu bekræfte indsendelsen af rapporten. I samme omgang vil du få vist et overblik over kvitteringer i rapporten og dens totale beløb. Du kan også tilføje en note til rapporten, som vil blive vist på den endelig faktura under Bilagshåndtering.

Klik på Indsend Udlægsrapport for at færdiggøre indsendelsen:

8. Du vil nu se en besked, der endeligt bekræfter, at rapporten er blevet indsendt og at den vil blive betalt til din bankkonto, når den er godkendt under Bilagshåndtering:

9. Herefter vil den være synlig som en faktura under Bilagshåndtering, hvor den vil afvente godkendelse som enhver anden faktura. Fakturaens forfaldsdato vil automatisk være sat til den dato, hvor udlægsrapporten er indsendt:

• Hvis du ønsker at tilgå indsendte/lukkede rapporter og foretage andre indstillinger for dine rapporter, skal du tilgå Min Profil > Udlægskonto via Corpay Ones web-app.

Videre læsning

Du kan læse mere om de forskellige indstillingsmuligheder i udlægsrapporter her.

Er du ikke klar til tung læsning? Så tag et kig på vores hurtigguides.