Corpay One for Advisors
Personale og medarbejdere
Sådan giver du personale adgang til kunder

Denne artikel beskriver, hvordan du bruger adgangsgrupper til nemt at give dig og dit personale adgang til jeres kunders konti.

Mads avatar
Skrevet af Mads
Opdateret over en uge siden

Hvordan bruger jeg Adgangsgrupper til at give personale adgang til kunder?

Med adgangsgrupper kan du nemt give dig selv og dit personale adgang til jeres kunders konti i Corpay One:

En personalebruger, som er med i en adgangsgruppe har adgang til alle kunder i samme adgangsgruppe.

I denne artikel gennemgår vi tre trin, som kan lære dig at bruge adgangsgrupper:

1. Oprettelse af adgangsgrupper

2. Tilknytning af personale til adgangsgrupper

3. Tilknytning af kunder til adgangsgrupper

Sådan opretter du en adgangsgruppe

1. Gå til Adgangsgrupper i sidemenuen på din virksomheds Advisor Dashboard. Klik herefter på knappen Ny adgangsgruppe øverst i højre hjørne:

2. Indtast det ønskede navn for adgangsgruppen i feltet Navn. Du kan vælge et hvilket som helst navn, der giver mening for din virksomhed.

• Hvis du ønsker, at adgangsgruppen skal oprettes som en undergruppe af en allerede eksisterende adgangsgruppe, så skal du vælge den eksisterende gruppe i rullemenuen "Hovedgruppe". Læs mere hovedgrupper og undergrupper længere nede.

Klik på knappen Opret, når du er klar:

3. Adgangsgruppen vil nu være synlig i oversigten sammen med alle andre adgangsgrupper og undergrupper, du har oprettet. Hvis du klikker på en hovedgruppe, fx "København", kan du se alle dens undergruppe. Der vises desuden en sidemenu til højre med følgende oplysninger relateret til hovedgruppen:

• Id: Adgangsgruppens ID. Dette ID kan bruges til nemt at tildele adgangsgruppen til nyt personale, når du importerer personalet via .CSV-fil.

• Oprettet: Adgangsgruppens oprettelsesdato.

• Personale: De brugere i personalet, som er med i adgangsgruppen.

• Kunder: De kunder, som er med i adgangsgruppen.

• Hvis du ønsker at oprette en undergrupper til en hovedgruppe, skal du klikke på + ud for navnet på den adgangsgruppe, som du ønsker at gøre til hovedgruppe.

Sådan tilknytter du personale til en adgangsgruppe

1. Find den bruger, som du ønsker at tilknyttet til adgangsgruppe, under Personale i sidemenuen på Advisor Dashboard, og klik på de tre prikker til højre for brugerens navn i listen. Her skal du vælge Skift rolle og tilladelser

2. Dette vil åbne et vindue, hvor du kan definere brugerens rolle og tilladelser, herunder hvilke adgangsgrupper brugeren er del af. Klik på rullemenuen under Adgangsgrupper, og vælg de adgangsgrupper, som brugeren skal være del af. Klik Gem for at gemme dine valg.

Brugeren er nu blevet tilknyttet den valgte adgangsgruppe. Alle adgangsgrupper, som en medarbejder tilhører, kan ses i personaleoversigten i kolonnen Adgangsgrupper.

Sådan tildeler du en gruppe til en adgangskunde

1. Gå til Kunder i sidemenuen, og klik på den kunde, som du ønsker at tilknytte en adgangsgruppe. Dette vil åbne en sidemenu til højre, som viser en lang række oplysninger om kunden. Klik på Rediger ud for punktet Adgangsgrupper:

2. Dette vil åbne en rullemenu, hvor du kan vælge blandt alle adgangsgrupper i din virksomhed. Klik på de ønskede adgangsgrupper for at vælge dem for kunden, og gem dine valg ved at klikke på OK:

3. De adgangsgrupper, som du har tilknyttet til kunden, fremgår ud for kundens navn i i kundeoversigten på din virksomheds Advisor Dashboard:

Når du har tilknyttet personale og kunder til en adgangsgruppe, vil alle de valgte brugere have adgang til kunden, når de logger ind.

Hvad er forskellen på en hovedgruppe og en undergruppe?

Hvis en bruger er med i en hovedgruppe, så har vedkommende også adgang til alle kunder i undergrupper under hovedgruppen. Hvis brugeren kun har adgang til en undergruppe, vil brugeren kun have adgang til kunder i undergruppen.

Hvordan kan kunden se, hvem fra din virksomhed har adgang til kundens virksomhed?

Kunden vil kunne se personalebrugere med adgang til kundens virksomhed som enhver anden medarbejder i kundens medarbejderoversigt (Indstillinger > Medarbejdere).

Hvordan sletter jeg en adgangsgruppe?

Både hovedgrupper og undergrupper kan slettes ved at klikke på skraldespandsikonet til højre for adgangsgruppens navn under Adgangsgrupper. Når du sletter en adgangsgruppe, mister personale og kunder tilknytningen til adgangsgruppen, og personalet mister dermed adgangen til kundens virksomhed i Corpay One.

💡 NB! Personalebrugere bliver altid oprettet som administratorer på en kundes virksomhed, når de tilføjes til en delt adgangsgruppe. Brugerens rolle på den enkelte kundes virksomhed kan dog efterfølgende altid ændres som enhver anden medarbejders rolle.

Mere læsning

Hvilke tilladelser kan du give dit personale? Forstå personaleroller her.