Onboarding af dine kunder

Brug denne artikel som en tjekliste, når du onboarder nye kunder til Corpay One.

Mads avatar
Skrevet af Mads
Opdateret over en uge siden

Du kan også downloade denne guide her, så du kan printe den ud og have den med dig, når du skal oprette nye kunder.

Før du opretter kunden

Vi anbefaler, at du tager stilling til følgende, før du går i gang med at onboarde kunden:

1. Skal kontoen bruges med kundens involvering eller uden kundens involvering?

2. Skal advisoren eller kunden betale for brugen af Corpay One?

3. Skal kunden kunne betale fakturaer og medarbejderudlæg gennem Corpay One?

4. Hvilke automatiske workflows har kunden brug for?

5. Hvilke af dine medarbejdere (i Advisor-virksomheden) skal have adgang til kunden?

Opret kunde i Advisor Dashboard

Foretag følgende trin i Advisor Dashboard for at oprette kunden. Du skal starte på siden Kunder på Advisor Dashboard, som du kan komme direkte til ved at klikke her. Klik på Opret kunde for at komme i gang, og følg disse trin.

• Du kan læse mere om oprettelse af kunder her.

1. Vælg om Corpay One skal bruges eksternt (med kundens involvering) eller internt (uden kundens involvering):

2. Vælg om advisor eller kunde skal faktureres for Corpay One (sidstnævnte kun muligt for eksterne aftaler):

3. Indtast kundens CVR-nr. for at indlæse data fra CVR-registret:

• Der kan indtastes flere CVR-numre her, hvis du ønsker at oprette flere kunder på én gang.

• Du kan også importere en liste med flere kunder ved at klikke på Importér kunder via CSV.

4. Vælg hvilke komponenter kunden skal bruge:

Du kan læse mere om komponenterne i Corpay One her.

• Betalingskomponten Pay er ikke tilgængelig for interne aftaler.

• Komponenten Inbox kan ikke vælges fra, da den indeholder grundlæggende funktionaliteter i Corpay One.

5. VALGFRIT: Vælg eventuelle workflow-skabeloner, som skal oprettes på kundens konto i Corpay One:

Du kan læse mere om brugen af workflow-skabeloner her.

• Du kan altid oprette nye skabeloner og tilføje dem til kunder senere.

6. VALGFRIT: Vælg om kunden skal være del af en adgangsgruppe, og om en bruger fra jeres personale skal angives som kundeansvarlig:

• Du kan læse mere om brugen af adgangsgrupper her.

Kunden er nu oprettet!

Tilpas kunden på virksomheden i Corpay One

Sørg for, at følgende trin gennemføres direkte på kundens konto, når den er oprettet i Corpay One. Du kan tilgå kundens konto under Kunder på Advisor, som du kan komme direkte til ved at klikke her, ved at klikke på den enkelte kunde og derefter på Gå til kunde oppe i højre hjørne.

1. Verifikation

Efter kontoen er oprettet, anmod kunden at verificere sig selv og sin virksomhed. Læs mere om kontoverifikation i Corpay One her.

2. Betalingsmetoder

Tilføj en betalingsmetode under Bilagshåndtering Betalingsmetoder (kun aktuelt, hvis betalingskomponenten Pay er aktiveret for kunden). Læs mere om betalingsmetoder i Corpay One her.

• Vær opmærksom på, at dette trin ikke kan nødvendigvis kan færdiggøres samme dag alt efter kundens bank. Læs mere om dette her.

3. Medarbejdere

Invitér kundens medarbejdere til Corpay One under Indstillinger → Medarbejdere. Læs mere om medarbejdere i Corpay One her.

4. Lister

Opret en liste med betalingsmetoder/modkonti til kvitteringer under Indstillinger > Lister (ikke aktuelt for kunder, der forbinder Corpay One med Billy). Læs mere om kvitteringer i Corpay One her.

5. Integrationer

Sæt integration op til kundens ERP-system under Indstillinger > Integrationer. Du kan finde guides til Corpay Ones integrationer her.

6. Workflows

Opret de workflows, som skal bruges til automatisk at udpege godkendere, udføre automatiske handlinger såsom tilføjelse af noter eller valg af valutakonti, og meget mere (kun aktuelt, hvis Workflows-komponenten er aktiveret for kunden) under Avanceret > Workflow.

• Det anbefales, at man for alle kunder opretter et simpelt basis-workflow, som sikrer, at bilag der ikke opfylder kriterierne for andre workflows altid går gennem tilstrækkelig godkendelse.

• Overvej, om der skal oprettes obligatoriske workflows, som altid skal gennemføres, før et bilag kan blive endeligt godkendt.

7. Avancerede indstillinger

Sørg for at tage stilling til, hvilke avancerede indstillinger skal slås til for kunden under Indstillinger > Avanceret. Læs mere om avancerede indstillinger i Corpay One her.

• Det anbefales, at alle indstillinger slås til under Indstillinger > Avanceret > Workflow, herunder at der vælges en standardgodkender.

Du og kunden bør nu kunne gå i gang med at bruge Corpay One!

Tag Corpay One i brug

Begynd at tilføje bilag, og tjek efter, om alt går som planlagt, så du hurtigst muligt kan få rettet Corpay One til.

Det anbefales, at du holder særligt øje med følgende:

1. Workflows:

Bliver bilag sendt til godkendelse, og bliver der udført automatisk handlinger som forventet?

2. Integrationer:

Bliver data synkroniseret korrekt til kundens ERP-system? Eventuelle integrationsfejl vises på det enkelte bilag i Corpay One unden fanen Integrationer.

3. Betalinger:

Bliver kundens betalinger gennemført, som de skal?

4. Medarbejdere:

Kan medarbejderne tilgå de områder af Corpay One, som de skal bruge?